Wat is het beste theeglas?

Theeglazen; ze zijn er in heel veel soorten en maten. Hoe kies je het beste theeglas en waar moet je op letten? Wij gaan je in deze blog meenemen in de verschillende opties waar je over kunt nadenken bij het aanschaffen van jouw perfecte theeglas. En zo weet je zeker dat je een theeglas kiest dat goed bij je past.

Met of zonder oor?

Om te beginnen is het een belangrijk punt hoe je een theeglas vasthoudt. Kies je een theeglas met of zonder oor. En hoe groot moet het oor zijn? Thee is vanzelfsprekend heet. Met een theeglas met oor kun je het glas makkelijker pakken ook als je de thee net gemaakt hebt. Dit komt doordat je je vinger gemakkelijk door het oor heen kunt steken. Zo is de kans dat je het glas met hete thee laat vallen erg klein. Tevens kun je ook kiezen voor een glas zonder oor. Echter is het dan een stuk moeilijker om het glas wanneer de thee nog erg heet is, te verplaatsen. Overigens kun je ook kiezen voor een dubbelwandig glas. Je hebt dan geen oor, maar het schijnt dat je minder last hebt van de warmte door de dubbele wand van het glas.

Materiaal van het theeglas

Heet water voor het maken van thee heeft vaak een temperatuur boven de 80 graden Celsius. Door deze hoge temperatuur kun je thee niet uit alle glazen drinken. Sommige glazen zijn simpelweg niet bestand tegen deze hoge temperaturen. Bij het kiezen van het beste theeglas moet je dus goed opletten of het glas bestand is tegen 80 graden Celsius of hoger. Daarnaast is het ook handig om onderzoek te doen naar de kwaliteit van het glas. Wanneer een glas van hoge kwaliteit is, kun je vaak ook andere warme dranken zoals koffie of chocolademelk uit hetzelfde glas drinken; wel zo handig. Als laatste is het ook goed om te weten of het glas snel beschadigd en/of krasbestendig is.

Grootte en inhoud van het theeglas

Ben jij een grote theedrinker of koelt je thee vaak af voordat je de kans hebt om het op te drinken? Dan is het belangrijk om na te denken over de inhoud en grootte van het theeglas. Drink je veel thee en wil je niet steeds opnieuw water opzetten? Dan kun je beter een groot glas nemen met een veel inhoud. Liever schattige kleinere kopjes, zodat je thee helemaal op gaat voordat het is afgekoelt? Kies dan voor een kleinere variant. Vaak kun je bij de productinformatie precies lezen wat de inhoud en de afmetingen zijn van het theeglas.

Is het theeglas vaatwasser bestendig?

Hierboven al eventjes kort benoemd; is het theeglas vaatwasserbestendig? Erg belangrijk als je geen zin hebt om steeds je theeglazen met de hand te moeten afwassen. De meeste theeglazen zijn tegenwoordig wel vaatwasserbestendig. Controleer het voor de zekerheid voordat je een theeglas kiest om teleurstelling en gedoe achteraf te voorkomen.

Gepersonaliseerd design theeglas

Naast functionaliteiten is het ook belangrijk om een theeglas te kiezen die je mooi en leuk vindt. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten en maten theeglazen. Wil je een persoonlijk exemplaar maken of een theeglas met naam of tekst? Dan is een gepersonaliseerd design theeglas een goede optie. Hierbij maak je een mooi eigen ontwerp op een theeglas en wordt de naam of tekst door middel van een laser in het glas gegraveerd. Super leuk als cadeau voor een vriend of om een theeglas te maken met je eigen bedrijfsnaam. Als klein cadeautje te maken per stuk, maar ook voor jezelf te bestellen als set van 4 glazen.

Checklist voor het kiezen van het beste theeglas

Hoe kies je het beste theeglas? Simpel; met deze handige checklist.

1.Kies je een theeglas met of zonder oor?

2.Kies een theeglas van goede kwaliteit, mocht je ook andere warme dranken uit het theeglas willen drinken. En kies een theeglas die tegen hoge temperaturen bestand is.

3.Wat past er beter bij jou? Een groot of kleiner glas?

4.Kan het theeglas in de vaatwasser?

5.Hoe moet het theeglas eruit zien?

Alles van de checklist afgevinkt? Dan moet het helemaal goed komen met het beste theeglas uitkiezen. Wil je nog meer lezen over thee of theeglazen? Lees dan de volgende blogs.

Winkelwagen